#18 2021

Det regner og regner, men det spirer også. Køkkenhaven er næsten plantet til. Vi mangler dog stadig kartoflerne, hvilket jo er ved at være ret sent. Vi har læggekartofler klar, men stykket hvor vi skal have dem er virkelig plaget af ukrudt, og vi står lidt og overvejer hvordan vi bedst kommer omkring det. Mon ikke vi snart finder en løsning. Derudover mangler vi bønnerne, som jo skal sås efter kirsebærtræernes blomstring i følge min morfar. Og nu blomstrer kirsebærtræerne, så bønnerne skal også til at i jorden. Desuden har jeg lige sået endnu et hold ærter.

Højbedene
køkkenhaven

I drivhuset går det også godt. Vi har sat både tomater og chiliplanter ud, da jordtemperaturen ligger på de 15 grader, og fordi de virkelig trængte til at komme ud. Måske lidt af et sats, men de har klaret den indtil videre, og så satser vi på at det er slut med nattefrost for nu (selvom “last frost date” i Danmark vist er grundlovsdag).

små tomatplanter mellem spinat og radiser i drivhuset

Derudover har vi haft fåreklipperen på besøg, hvilket altid efterlader de nyklippede får med et helt anderledes udtryk. Mick fåreklipper er altid hyggelig at have på besøg og god at spare med. Han syntes fx at det var en rigtig god ide med de nye merinoer.

vores eget lam fra februar og en nyklippet ouessant dame. Så kan man virkelig se hvor lille hun er

Desuden har der også været til til første optænding i pizzaovnen, smøres og at fange vårfluelarver i søen.

Pizza!
Smores
En vårfluelarve kigger ud fra sit bo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s