Ramsløg, ramsløg, ramsløg

Så er det nu, der er ramsløg ude i naturen. Find dem i fugtige områder fx ved en sø. Ramsløg kan kendes på deres hvidløgsduft, og bruges som alternativ til hvidløg i madlavningen.

Jeg laver fx:

Ramsløgssmør: Hak ramsløg til ønsket størrelse, bland med smør og evt. lidt salt. Rulles til pølser, pakkes i bagepapir, og gemmes i fryseren til sommerens grillaftener.

Ramsløgssalt: Hak ramsløg nogenlunde fint. Bred ud på bradepande sammen med groft salt. Bag ved 100 grader, indtil ramsløgene er tørre. Blendes derefter sammen med salten og hældes på glas. Bruges til krydring af fx vildt.

Ramsløgspesto: hak ramsløg, mandler/hasselnødder, olie og parmesan (jeg bruger min stavblender) til ønsket konsistens. Hæld på glas og opbevar i køleskab. Bruges som enhver anden pesto til sandwich, pasta etc.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s