Mod lysere tider

img_4643

Det kan synes koldt og mørkt her i januar. Men dagene tiltager støt og sikkert i længde – det lysner forude. Derfor er det også nu, hvor man kan planlægge forårets gøremål, herunder køkkenhaven, da det jo er begrænset hvor meget man kan lave udendørs nu (udover at fodre på sine voldsomt sultne dyr).

Vi er så småt startet op med et par potter med chili frø her indendørs, da chili helst skal forspires i januar/februar her på vores breddegrader, for at kunne nå at vokse sig store nok i løbet af sæsonen.

Derudover har vi fået gravet lidt ud til køkkenhave, og lagt muld ud, så vi rent faktisk kan komme bare en lille smule igang, når jorden igen bliver varm. Vi ynder at netshoppe frø hos Camilla Plum, hun har et virkelig bredt udvalg og gør sig desuden i økologiske frø. I år skal vi have ærter, bønner, gulerødder, squash og græskar som minimum. Desuden køber vi nogle læggekartofler, når tiden nærmer sig. På sigt skal vi naturligvis lave vores frø selv, men efter flytning og det stadigt igangværende byggeri, starter vi ud på bar bund.

Hvad har I af planer for køkkenhaven i 2017?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s